Jaarverslag 2016

Maatschappij

Leestijd: ( woorden)

De couppoging in Turkije heeft een negatief effect gehad op het leerlingenbestand van Cosmicus College. Na de zomervakantie schrijven verschillende leerlingen zich uit, omdat de school op de “zwarte lijst van Gülenaanhangers” is gezet door de overheid in Turkije. De school krijgt een nieuwe naam zodat de school op toekomstige diploma’s niet met de door de actie van de overheid in Turkije “besmette” naam vermeld staat.

Terreurdreiging
Op één van de scholen is sprake van terreurdreiging. Gelukkig is het vals alarm. De politie onderzoekt de zaak. De schuldige wordt niet achterhaald.

Incident
Op een school heeft een incident plaatsgevonden. Tijdens een spreekbeurt over lijm snuiven, snuiven leerlingen aan een potje oplosmiddel. Enkele leerlingen voelen zich daardoor niet lekker maar dit gaat snel over. Een leerling wordt door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig is ze al snel weer thuis. In verband met het incident wordt een informatieavond georganiseerd voor de ouders waar ook de gemeente, de politie en de GGD bij betrokken zijn.

Strafrechtelijk onderzoek
Tegen een ex-docent (inmiddels niet meer werkzaam bij LMC) is aangifte gedaan vanwege grensoverschrijdend gedrag tegenover leerlingen. De LMC-school waar hij gewerkt heeft, komt hierdoor kort in het nieuws. De docent had een VOG. Dit incident was de aanleiding om de interne registratie aan te scherpen en zo te voorkomen dat personeelsleden die in de fout zijn gegaan toch worden aangesteld. Ook de Inspectie van het Onderwijs is alerter geworden.


In het complete jaarverslag 2016 staan alle overzichten.