Jaarverslag 2019

Pijler 5. De toegevoegde waarde van het merk LMC-VO voor de scholen

Leestijd: ( woorden)

5.1 Er worden twee LMC-brede evenementen georganiseerd die de samenhang en verbondenheid stimuleren tussen de scholen. De evenementen hebben tevens tot doel het merk LMC-VO zichtbaar te maken voor de buitenwereld.

Samen met K&O organiseert LMC-VO op vrijdag 27 september 2019 voor de eerste keer een LMC-ontdekdag voor alle groep 8 leerlingen van de basisscholen van K&O.  Deze leerlingen maken op de Nieuwe Park Rozenburgschool van Kind & Onderwijs kennis met voortgezet onderwijs door deel te nemen aan verschillende workshops, georganiseerd door LMC-scholen. Deze workshops gaan bijvoorbeeld over sport, koken, theater, techniek, taal, bèta-vakken. De ontdekdag krijgt een grote opkomst met meer dan 850 basisschoolleerlingen. Het aankondigingsfilmpje is te zien op YouTube: https://youtu.be/qSEzAN1aZFw.  

De LMC Scholen CUP, een ‘toernooidag’ voor brugklassers van de LMC-scholen, wordt in 2019 voor de derde keer gehouden, dit keer in het Sparta-stadion. De 40 teams (ruim 400 brugklassers) worden samengesteld op basis van sportiviteit, motivatie, samenwerking, respect en bovenal lol en niet zozeer om de allerbeste spelers. Naast de CUP-prijs reikt LMC-VO ook een sportiviteitsprijs uit. Ondanks de stromende regen is de sfeer gezellig en sportief. De aftermovie staat op YouTube: https://youtu.be/Ujj7Wdc3q6k