Jaarverslag 2019

ICT

Leestijd: ( woorden)

Identity management
Op het gebied van identitymanagement wordt een aantal projecten uitgevoerd. Het grootste project is de migratie naar Microsoft Identity Manager 2016 voor leerlingen. Medewerkers kunnen beschikken over de applicaties Salto (toegang panden) en Skype (telefonie). Voor leerlingen wordt een koppeling gerealiseerd met een kluisjes management systeem.

Infrastructuur
De laatste locaties worden overgezet naar een netwerkconfiguratie. Daarnaast is de migratie van het wifi netwerk naar Aruba Networks apparatuur afgerond. Voor de ontsluiting van het netwerk op de nevenlocatie van YBSR wordt in eigen beheer een glasvezel aangelegd. De extra lokalen zijn daarmee aangesloten op de bestaande infrastructuur van de school.

Het stafbureau van K&O Rotterdam maakt sinds de verhuizing gebruik van de infrastructuur van LMC-VO. Via de applicatie GoBright kunnen beide organisaties vergaderruimten reserveren.

Security
Het interne netwerk wordt actief gescand op beveiligingsproblemen. Dit kunnen verouderde software versies zijn maar ook bijvoorbeeld configuratiefouten. Verder wordt het spamfilter voor de email vervangen. Multi-factor authenticatie wordt ingevoerd, eerst bij het stafbureau en dan, nadat de aansluiting van Magister op deze methode is afgerond, bij de scholen en overige locaties.


[ Een compleet overzicht is terug te lezen in het hoofdstuk ‘ICT’ in het jaarverslag 2019 ]