Jaarverslag 2017

ICT

Leestijd: ( woorden)

Windows 10
LMC-VO kiest ervoor om met Windows 10 te gaan werken. Nieuwe servers zijn opgezet om het gebruik te faciliteren. Na diverse testen wordt Windows 10 stapsgewijs ingevoerd. Een bijkomend voordeel is dat gelijk oude software is verwijderd van meerdere, oudere pc’s.

Mail Exchange Migratie
De mailboxen die in gebruik zijn bij LMC-VO worden overgezet van Exchange 2010 naar de laatste nieuwe versie van Exchange (2016). Voor de omzetting is ook een controle uitgevoerd van de mailboxen op gebruik en op bestaan binnen AFAS. Als gevolg hiervan hoefden ongeveer 1000 accounts niet te worden overgezet. Een bijkomend voordeel van de nieuwste software is dat in de nabije toekomst een bezuiniging kan plaatsvinden in het Datacenter van LMC-VO door de verwijdering van oudere servers.

Kassasystemen
Op Hildegardis MAVO en Young Business School Rotterdam worden in de kantine nieuwe kassa’s geplaatst. Met behulp van een pasje (tag) kunnen leerlingen en medewerkers afrekenen en via een beveiligde website hun tegoed door middel van iDEAL opwaarderen. Ook andere scholen binnen LMC-VO zijn geïnteresseerd in deze nieuwe vorm van veilig betalen.

Vak College Hillegersberg
Het nieuwe gebouw van Vak College Hillegersberg wordt voorafgaand, tijdens en ook nog ná de oplevering technisch voorzien van de nieuwste ontwikkelingen. Het gehele gebouw heeft wifi. Een camerasysteem en toegangscontrole door middel van tags voor alle deuren zorgen voor een extra veilig gevoel.

Voorbereidende werkzaamheden
In 2017 wordt begonnen met de aanpassing op ICT-gebied van enkele panden in verband met de wijziging van het onderwijs. Dit betreft de Mavo voor Theater MT010. Een gebouw van de huidige Hildegardis MAVO zal deze school huisvesten. Hildegardis MAVO gaat montessorionderwijs verzorgen. Mogelijk moeten ook in verband met deze wijziging aanpassingen plaatsvinden op ICT-gebied. Het pand van Lucia Petrus MAVO (het toekomstige Mavo Centraal) moet een modernisering en uitbreiding krijgen op ICT-gebied.

In het complete jaarverslag 2017 staan alle overzichten.