PT010 nieuw vmbo-onderwijsprogramma

Leestijd: ( woorden)

Rotterdam Zuid viert nieuw vmbo-onderwijsprogramma rondom theater en entertainment
PT010 - De Palmentuin voor Theater combineert het beste van vele werelden in een On Stage en Off Stage curriculum.

Beleef de wereld van entertainment

Op de bekende kleinschalige vmbo-school Palmentuin wordt al sinds jaren samengewerkt met het op een steenworp afstand gelegen theater Islemunda.
In augustus volgend jaar gaat er een nieuw curriculum van start. Daarin wordt het bestaande ‘On Stage’ onderwijsprogramma aangevuld met ‘Off Stage’ vakken. Leerlingen konden zich al specialiseren in zang, dans en spel.Na de zomervakantie in 2020 starten er dus óók klassen met vakken als decorbouw, grime, kostuumontwerp, licht- en geluidstechniek en catering. Onmisbare zaken die een voorstelling of evenement mogelijk maken.Leerlingen zullen zich dus helemaal thuis voelen als zij willen schitteren in de spotlights, maar vanaf volgend schooljaar ook als hun passie juist áchter het podium ligt. En dat alles zowel op kader- als op mavo niveau.

PT010 – De Palmentuin voor Theater zal nauw samenwerken met MT010 -        De Mavo voor Theater. Met de professionele partners als theater Islemunda en  Jeugdtheater Hofplein zullen de leerlingen kunnen profiteren van een dynamisch onderwijsaanbod. Daarnaast vormt de beproefde Dalton aanpak binnen het onderwijs een belangrijke en prettige ondersteuning tijdens hun schoolcarrière.

Theater festival ‘Kies je Podium’ op 15 en 16 januari 2020

Op woensdag 15 en donderdag 16 januari zullen groep 8 leerlingen van diverse basisscholen worden ontvangen door de leerlingen van Palmentuin, tijdens het theaterfestival ‘Kies je Podium’. Het theater Islemunda zal twee dagen lang bruisen van de activiteiten. Kinderen kunnen er kiezen uit een scala van On Stage- en Off Stage workshops, in de diverse ruimtes van het theater. De tweedaagse komt op 16 januari tot een hoogtepunt, met een openingshandeling door onze onderwijswethouder Kasmi. Hij zal op die dag het feestelijke startsein geven voor het nieuwe curriculum, en een officieel “stempel” zetten op de nieuwe naam van de school.

Workshops

Binnen de school zelf, kunnen groep 8 leerlingen op dinsdagmiddagen vanaf 7 januari terecht voor workshops rondom het thema ‘Beleef de wereld van entertainment’.

Kijk voor meer informatie en open dagen data op: www.depalmentuinvoortheater.nl.