Praktijkcollege Centrum en TooropMavo opnieuw excellent

Leestijd: ( woorden)

 

PERSBERICHT
Rotterdam, 21 januari 2019

Excellentie-profielen Het Praktijkcollege Centrum en TooropMavo opnieuw verlengd door Inspectie van het Onderwijs
Op maandag 21 januari mochten de trotse managementteams van de LMC-scholen
Het Praktijkcollege (HPC) Centrum en de TooropMavo het predicaat ‘Excellente School’ ontvangen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Beide teams hebben samen met hun docenten, ondersteunend personeel, maar ook met ouders en met leerlingen, voor de jury kunnen aantonen dat hun scholen het profiel verdienen.


Team-HPC Centrum:
J. Visser en J. Jansen, met in het midden LMC-bestuurder R. Elgershuizen


Team-TooropMavo:
M. van Zanten en W. Baar,
met rechts mw. mr. A. Oppers van Min. OCW
Talent in praktijk
Onder het motto “Talent in praktijk!” zet HPC Centrum haar leerlingen in hun kracht door middel van unieke samenwerkingsprojecten met bedrijven, de zelfontwikkelde jobcoach- en toeleiding-naar-arbeid-methodiek en via onderwijs en zorg op maat. De jury over HPC Centrum: “De school laat met zijn schoolcultuur een robuuste en doortastende aanpak zien, die op een bijzondere manier een brug slaat tussen de schoolcultuur en bedrijfscultuur en zich daarin onderscheidt ten opzichte van andere praktijkscholen.”
Tien jaar op rij
Voor de TooropMavo was de uitreiking een extra bijzonder moment, want zij mag zich tot en met 2021 Excellente School noemen: tegen die tijd alweer tien jaar op rij. Deze kleinschalige mavo-school staat bekend om de continue aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid en burgerschap en effectieve doorlopende leerlijnen die zijn ontwikkeld in samenwerking met het vervolgonderwijs. De TooropMavo beschikt over “Een breed aanbod in creatieve vakken en een duidelijke cultuurlijn, gericht op de persoonsvorming, de talentontwikkeling en het welbevinden van de leerling”, aldus de jury.

Klik hier voor het gepubliceerde nieuwsbericht op de website van de Inspectie van het Onderwijs. Of kijk op www.excellentescholen.nl voor meer informatie.