Klas 2D van Mavo Centraal wint ‘Er Was Eens’

Leestijd: ( woorden)

PERSBERICHT
Rotterdam, 24 juni 2019

 

 

 

 

 

Klas 2D van Mavo Centraal wint ‘Er Was Eens’ 

Klas 2D van Mavo Centraal heeft met een zelf geschreven - en verfilmd - verhaal de landelijke ‘Er Was Eens’ verhalenwedstrijd gewonnen.

 Het verhaal ‘Donderdagochtend 11.00 uur’ en bijbehorende ‘pitch’ bleek de beste inzending volgens juryleden Winston (Winne) Bergwijn, Derek Otte (voormalig stadsdichter Rotterdam) en Erik Brus (redacteur en schrijver).

De gelukkige winnaars worden niet alleen op 2 juli aanstaande op school in het zonnetje gezet, maar ontvangen óók een gevulde boekenkast voor thuis.

Over Er Was Eens

Er Was Eens is een verhalenwedstrijd waarin leesplezier en creatief schrijven centraal staan. Ter voorbereiding van de deelnemers worden schrijflessen verzorgd door onder andere bekende auteurs. Dit jaar waren er in de categorie vmbo 80 inzendingen vanuit het hele land. De overige genomineerden in de top 3 waren klas 3C van de TooropMavo en klas 2D van Young Business School Rotterdam.

Over Mavo Centraal

Op Mavo Centraal staan de 3 O's centraal: ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen. Leerlingen ontdekken wat zij leuk vinden en wat zij in hun mars hebben. Daarmee gaan ze aan de slag: zij onderzoeken hoe ze dat talent kunnen gebruiken en wat ervoor nodig is om het verder te ontwikkelen. Leerlingen bouwen aan hun zelfkennis en zelfvertrouwen, én aan hun kennis van de wereld van nu en straks. Naast de lessen van 80 minuten, werken de leerlingen in de MC-uren (keuzewerktijd) verder aan hun leerdoelen. Hierdoor blijft er in de lessen tijd over om bijvoorbeeld te werken aan projecten, zoals Er Was Eens. Docenten en leerlingen kunnen zo flexibel inspelen op leermogelijkheden, die niet alleen uit een boekje komen.

Sietske Grinwis, locatieleider van Mavo Centraal: "De leerlingen van klas 2D hebben samen met hun docent in het project Er Was Eens bij de lessen Nederlands laten zien dat ze veel bereiken door kansen aan te grijpen en samen te werken, terwijl ieder vanuit de eigen kwaliteiten een bijdrage levert. En daar zijn wij supertrots op!". Klik hier om het winnende verhaal van klas 2D te lezen op de website van 'Er Was Eens'.

Zie www.mavocentraal.nl en www.erwaseens.nu.