Jaarverslag 2020

ICT

Leestijd: ( woorden)

Experience College
In augustus 2020 wordt het pand aan de Spaanseweg gebruiksklaar opgeleverd waarna alle ICT hardware wordt aangesloten. Dertig lokalen worden voorzien van verrijdbare digiborden. Alle medewerkers van de school krijgen de beschikking over een persoonlijk device. Hiermee is de nieuwe manier van werken in de Cloud voorbereid en gefaciliteerd.

Vervanging Firewall
De zes jaar oude firewall wordt vervangen door een next generation firewall. Daarmee is LMC-VO voor een groot gedeelte verzekerd van bescherming tegen aanvallen van buiten af (Hacking/Ecryptie). De compliance & governance van LMC-VO worden standaard geĆÆmplementeerd.

Vervanging Telfort-Vodafone mobiele abonnementen
Omdat het merk Telfort ophield te bestaan is in 2019 de voorbereiding gestart om alle mobiele abonnementen onder te brengen bij een nieuwe provider. Vanuit gebruiksgemak en financiƫle aantrekkelijkheid is Vodafone als voordeligste aanbieder gekozen. In maart 2020 zijn 175 mobiele abonnementen aan medewerkers uitgedeeld. Deze medewerkers beschikken nu over onbeperkt bellen en een gedeelde databundel van 500 GB.

Europese Aanbestedingen
Drie Europese Aanbestedingen zijn in 2019 gestart. LMC-VO gunt op basis van kwaliteit en prijs de opdracht t.a.v. de multifunctionals (scan/printers) aan Sharp. Op Hardware gebied zijn er eerst vier en na de tweede nota van inlichtingen nog vier inschrijvers. De aanbesteding wordt gegund aan DealIT. AenC schrijft in voor de aanbesteding voor Audio en Visuele en krijgt de aanbesteding dus ook gegund.

Privacy
Er zijn twee meldingen binnen LMC-VO over Privacy schendingen. LMC-VO meldt deze bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Een melding betreft het delen van een Excel bestand met privacy gegevens van meerdere leerlingen, de andere melding betreft het invullen van een phishing e-mail waarbij LMC-VO als SPAMMER wordt aangemerkt.