Jaarverslag 2018

Maatschappij

Leestijd: ( woorden)

Incidenten op en in scholen

Op een school vindt een steekincident tussen twee leerlingen plaats. Politie en ambulance zijn snel ter plaatse. De in het been gestoken leerling wordt geopereerd. De leerling die gestoken heeft, verlaat de school en wordt elders ingeschreven.

Van twee scholen komt een melden dat er twee leerlingen vermist zijn. De politie is door de familie ingeschakeld. Gelukking zijn de leerlingen al snel weer terecht. In één van deze gevallen wordt een strafrechtelijk onderzoek door de politie uitgevoerd.

Net aan het begin van de zomervakantie blijkt dat een leerling is overleden aan een overdosis. Een afvaardiging van de school gaat naar de begrafenis.

Op 18 december 2018 wordt LMC-VO opgeschrikt door een schietpartij bij één van de scholen. Een leerling overlijdt. Deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft zijn oorsprong in de relationele sfeer. Hulpverlening vanuit Gemeente Rotterdam maar ook uit de regio is snel ter plaatse. De dader en enkele mededaders worden snel opgepakt. Dit ernstige incident wordt breeduit besproken op de televisie en in de landelijke en regionale pers. De impact op de leerlingen en medewerkers van de school is groot. Onze aandacht voor een veilge schoolomgeving blijft onverminderd van kracht.

Strafzaak voormalig bestuurder

In het strafproces tegen een voormalig bestuurder wordt deze veroordeeld tot  gevangenisstraf. Ook één van de mededaders wordt tot gevangenisstraf veroordeeld, een andere mededader krijgt een taakstraf.

Alle overzichten staan in het complete jaarverslag 2018.